0505 927 7948

Bazı ev bitkileri güneş ışığı olmadan yaşayamasa da bazı ev bitkileri Güneşi sevmez, gölgede yaşamayı severler. Az güneş ışığı ile yetiştirebilen bu bitkiler; yaz – kış canlı kalırlar, doğrudan güneş almayan mekanlarda kolaylıkla büyütülebilirler.

Sizin evinizde az ışık alıyorsa aşağıdaki ev bitkileri arasından birini seçip kolayca evinizde yetiştirebilirsiniz!

Kılıç Çiçeği:

Kılıç çiçeğinin diğer ismi Paşa kılıcı olarak da bilinir. Adını uzun, giderek sivrilen, sert yapraklarından alır. Bu bitkinin bakımı oldukça kolaydır. Az güneş alan, gölge bir alana yerleştirilmesi, düzenli ve toprağının ihtiyaç duyduğu seviyede sulanması yeterlidir. İyi bakılırsa küçük ve kokulu çiçekler açabilir.

Devetabanı:

Yemyeşil, parçalı yapraklarıyla dekorasyon objelerine de desen olarak işlenen devetabanı bitkisi, güneşi sever ancak doğrudan güneşe dayanıklı bir bitki değildir. Bu nedenle doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde yetiştirilmelidir. Işık aldığı tarafların eşitlenmesi için ara ara bulunduğu konumda açısının değiştirilmesi canlılığını kaybetmemesi açısından oldukça önemlidir. Bu bitkiyi yazın haftada iki kere, kışınsa haftada bir kere sulayarak canlı kalmasını sağlayabilirsiniz.

Dua Çiçeği:

Dua Çiçeği adını tıpkı dua eder gibi açan büyük yapraklarından alır. Doğrudan güneş ışığıyla temas etmeyi sevmeyen ev bitkileri içinde yer almaktadır. Bu nedenle ışığı filtrelenmiş ya da gölgeli bir mekanda büyütülmelidir. Suyu ve nemi çok seven, soğukta yaşayamayan bitkinin toprağı kurumuşsa hemen sulanmalıdır. Bu işlem yaz aylarında daha çok gerçekleştirilir.

Guzmanya:

Guzmanya, yeşil yapraklarının arasından yükselen kıpkırmızı yapraklarıyla mekanları güzelleştirir.  Güneş ışığını sevmeyen ev bitkileri arasındadır. Hem sıcak hem de soğuk havayı sevmeyen bitkiyi kapalı balkonlar ve iç mekanlarda yetiştirmek çok daha uygun olacaktır. Suyu çok sevmeyen guzmanya bitkisinin sulamasının çok yoğun yapılmaması gerekir. Toprağı kurudukça her zaman aynı miktarda sulanır.

Aşk Merdiveni:

Aşk merdiveni, kat kat, ince ve tırtıklı yapraklarıyla çok hoş bir görünüme sahiptir. Kolay bakımı ile her yerde kolayca büyür. Dolaylı ya da filtrelenmiş ışık alan bir yerde yetiştirilmelidir. Kış aylarında toprağının durumuna bakılarak sulanması gereken bitkiyi yaz aylarında ise günde iki kez bile sulayabilirsiniz. Ancak yoğun sulamadan kaçınılmalıdır, her defasında aynı ölçüde su verilmelidir.

.
KAPAT
Etiket Ekle
Eklemek İstediğiniz Kategoriyi Yazın
Blog Haber Kategorisi Ekle
Eklemek İstediğiniz Kategoriyi Yazın